Blessures bij AJAX

AJAX verliest bij Getafe en bij Heracles. Nu zijn velen in paniek. De trainer zegt zelfs dat na zoiets bij AJAX altijd paniek is….

Er zijn veel te veel blessures. Daar zijn natuurlijk veel oorzaken voor aan te wijzen. Denk ik.

Maar wat ik onbegrijpelijk vind, is dat de trainer en zelfs het bestuur het goed vindt dat bijna alle spelers, althans velen, buiten de club naar ‘hun eigen’fysiotherapeut gaan. Waarschijnlijk ook hun eigen arts. Dat is een zeer kwalijke zaak. Waarom? Omdat er geen overleg plaats vindt tussen de fysio’s, de trainer en de club fysio’s. Men weet niets van de blessures af. De club fysio is het aanspreekpunt. Hij bepaalt, wel of niets met de clubarts of eventueel de specialist, de behandelmethode. De speler kan dan pas spelen als de blessure is genezen en als hij ZELF vindt dat het kan. Ik keijg sterk de indruk dat iedereen maar wat doet bij AJAX.

Wat wel opvalt is dat de blessures veel te lang duren. Wellicht kan dat worden uitgezocht. Is de therapie onvoldoende, wordt er te weinig behandeld, is het de verkeerde therapievorm, zijn spelers bang om opnieuw geblesseerd te raken, ontbreekt de absolute wil om snel weer te kunnen spelen. In mijn tijd zeiden de spelers altijd:”Hoe je het.y doet Salo kan mij niets schelen als ik maar snel weer kan spelen”. En met die instelling kwam het vaak heel snel goed.

Maar de clubfysiotherapeut is de eerste die betrokken moet worden bij de therapie. Gewen fysio buiten de club. Dat kan en mag een trainer nooit accepteren.