Sport en ongevallen

Sport en ongevallen

Salo Muller

Wekelijks gebeuren er op sportvelden en in sportzalen ongevallen: van zeer lichte tot heel ernstige, soms zelfs fataal aflopend. Hoe schieten op zulke onprettige momenten scheidsrechters, trainers, coaches, spelers, publiek te hulp?

Soms zijn er deskundigen ter plaatse die op verantwoorde wijze kunnen ingrijpen, maar helaas komt het al te vaak voor, dat onwetendheid leidt tot handelingen die eerder ongunstig dan heilzaam zijn. Wat dus te doen in omstandigheden dat sportlieden tijdens het spel een ongeval krijgen?

Winterthur Verzekeringen vond de Amsterdamse fysiotherapeut Salo Muller bereid, hierover (en over andere onderwerpen!) lezenswaardige artikelen te schrijven. Salo Muller weet waarover hij praat en schrijft, want hij heeft heel wat ‘routine’ opgedaan: veertien jaar fysiotherapeut bij het Amsterdamse ‘Ajax’ – ook in Toronto heeft hij veel ervaringen opgedaan met Canadese professionele (ijshockeyers en rugbyspelers) – en niet te vergeten zijn dagelijkse praktijk in de hoofdstad.