Mijn Ajax

openhartige memoires van de talisman van Ajax in de gouden jaren ’60 en ’70

Salo Muller

Mijn Ajax is een uniek boek dat ons een kijk gunt achter de schermen van een miljoenenorganisatie, waar het niet allemaal rozengeur en maneschijn was.

Salo Muller (1936) was van 1959 tot 1972 fysiotherapeut bij Ajax. In het voorwoord noemen Hugo Borst en Simon Kuiper hem de ideale man om het gouden Ajax te beschrijven. Als fysiotherapeut en verzorger kende hij alle geheimen. Door middel van 54 verhalen haalt hij herinneringen op uit deze periode over de verzorging en samenwerking met de spelers en trainers: de samenwerking met Rinus Michels, Johan Cruijff, Sjaak Swart, kampioensfeesten, blessures, overwinningen etc. Tot slot zijn enkele hoofdstukken gewijd aan het conflict waardoor hij vertrok en hoe hierop van buitenaf werd gereageerd. Het zijn zeer goed leesbare verhalen met veel anekdotes over het gouden Ajax. De verhalen worden ondersteund met enkele zwart-witfoto’s.

Bestel het boek